story-image

ЭНЭТХЭГ АМТЛАГЧ

Дэлхий даяар анагаах чадвараараа гайхагдсан, урт насыг бэлэглэгч Энэтхэг амтлагчууд нь хүний эрүүл мэндэд тустай ургамлуудын үндэс, мөчир, үр, цэцэг, булцуу зэрэг эд эсүүд байдаг бөгөөд түүх нь хүн төрөлхтөний соёл иргэншилтэй зэрэгцэн бичигдсэн гэж үздэг. Дэлхийн өнцөг булан бүрт 80 гаруй амтлагчийг тарьж ургуулдаг бол тэдгээрийн 50 орчим нь Энэтхэгт ургадаг гэсэн судалгаа бий. Иймдээ ч Энэтхэгийг “Амтлагч ургамлын эх орон” гэж нэрлэдэг юм.

Намастэ ресторан нь Энэтхэгийн Shyam брэндийн албан ёсны борлуулагчаар ажиллан,  энэтхэг амтлагчуудыг Монголдоо шууд импортлон борлуулж байна.

Өнөөдрийн байдлаар нийт 20 гаруй төрлийн энэтхэг амтлагч, басмати будаа  (цагаан, бор) зэргийг ресторан, компаниудад бөөнөөр нийлүүлэхээс гадна иргэдэд жижиглэнгээр худалдаалж байгаа юм.

КУМИН ГОНЬД

КУМИН ГОНЬД

Савалгаа: 50гр
Үнэ: 2100₮

НУНТАГ СИННАМОН

НУНТАГ СИННАМОН

Савалгаа: 50гр
Үнэ: 2300₮

ХАР ДАВС

ХАР ДАВС

Савалгаа: 100гр
Үнэ: 1150₮

НУНТАГ УЛААН ПЕРЕЦ

НУНТАГ УЛААН ПЕРЕЦ

Савалгаа: 50гр
Үнэ: 1400₮

СОНГИНЫ ҮР

СОНГИНЫ ҮР

Савалгаа: 50гр
Үнэ: 1400₮

НУНТАГ ЯНШУЙ

НУНТАГ ЯНШУЙ

Савалгаа: 50гр
Үнэ: 2300₮

CHHOLE MASALA / КАРРИ АМТЛАГЧ

CHHOLE MASALA / КАРРИ АМТЛАГЧ

Савалгаа: 100гр
Үнэ: 5170₮

ХАР КАРДАМОН

ХАР КАРДАМОН

Савалгаа: 25гр
Үнэ: 6000₮

НОГООН КАРДАМОН

НОГООН КАРДАМОН

Савалгаа: 50гр
Үнэ: 12000₮

CHAAT MASALA / ХОЛИМОГ АМТЛАГЧ

CHAAT MASALA / ХОЛИМОГ АМТЛАГЧ

Савалгаа: 100гр
Үнэ: 7840₮

БАШИР ЦЭЦЭГ

БАШИР ЦЭЦЭГ

Савалгаа: 50гр
Үнэ: 5100₮

ФЕННЕЛ ГОНЬД

ФЕННЕЛ ГОНЬД

Савалгаа: 50гр
Үнэ: 1570₮

FENUGREEK LEAVES / ГРЕК ЧИРЭГ

FENUGREEK LEAVES / ГРЕК ЧИРЭГ

Савалгаа: 100гр
Үнэ: 4450₮

СИННАМОНЫ ХОЛТОС

СИННАМОНЫ ХОЛТОС

Савалгаа-100гр ,
Үнэ: 4300₮

КАРОМ ГОНЬД

КАРОМ ГОНЬД

Савалгаа: 50гр
Үнэ: 1800₮

КУРКУМА НУНТАГ / ТУРМЕРИК НУНТАГ

КУРКУМА НУНТАГ / ТУРМЕРИК НУНТАГ

Савалгаа: 200гр
Үнэ: 10000₮

BIRYANI MASALA

BIRYANI MASALA

Савалгаа: 50гр
Үнэ: 7950₮

GARAM MASALA

GARAM MASALA

Савлагаа: 150гр
Үнэ: 12900₮

story-image

БАСМАТИ БУДАА 

Басмати будаа нь “Будааны хаан ” гэгдэх маш урт нарийн үр бүхий анхилуун үнэрт дээд зэрэглэлийн будаа бөгөөд голчлон энэтхэгийн Гимлайн уул, Пакистан гэх мэт өндөрлөг газруудад ургана. Маш сайхан амт үнэртэй байх ба агшаасны дараа үр нь салж хөвсийдөг. Энэтхэг хоолонд ашиглахдаа ихэвчлэн анхилуун чанарыг нь тодотгох зорилгоор халуун ногоотой амтлагчтай хамт хэрэглэдэг.
Басмати будаа бүхий л хүнс ногоотой зохицдог. Энгийн цагаан будаанаас амт чанар, үнэр, шингэцээрээ ялгархаас гадна таны ширээг чимнэ.

Худалдаалах цэг